Confidenţialitate

Operatori turistici din Delta Dunării, scrisoare către premier. Îi cer să combată știrile false cum că zona este bombardată și nesigură pentru turiști

Delta Dunării nu este bombardată, nu face parte din război și rămâne o destinație de vacanță sigură, spune Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, care a trimis o scrisoare deschisă premierului și miniștrilor Apărării și Turismului, cerându-le să intervină pentru a pune capăt valului de știri false apărute cu privire la Delta Dunării.

Semnatarii dau și un exemplu: marți seară, un post de televiziune național a titrat: „Rusia a bombardat în Delta Dunării”.

„Nu ne-am trezit sub niciun fel de bombardament al rușilor, ci sub bombardamentul propriilor conaționali, sub forma unei intoxicații media”, arată Asociația care, alături de parteneri, reprezintă peste 50% din industria turismului din Delta Dunarii.

În cadrul aceleiași emisiuni, a fost citat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, cu mesajul că „există informații potrivit cărora rușii ar viza canalele de transport”, o declarație pe care semnatarii scrisorii deschise o consideră scoasă din context și de care sunt convinși că nu viza în vreun fel zona Deltei Dunării.

Asociația cere autorităților să combată acest gen de zvonuri pentru ca turiștii să nu aibă de suferit ca urmare a unor informații false propagate pe canalele media.

„Știrile și declarațiile menite să alarmeze populația în mod eronat în legătură cu așa-zise bombardamente în Delta Dunării, nu fac altceva decât să destabilizeaze grav sectorul turistic și să ducă la anulări masive ale rezervărilor din partea turiștilor, români si străini”, se mai arată în scrisoarea semnată de președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunarii, Cătălin Țibuleac.

Sursa foto: Ovidiu Oprea