Confidenţialitate

Operațiunea militară Jenin s-a încheiat. Soldații israelieni au părăsit regiunea | AUDIO

S-a încheiat operațiunea militară declanșată de Israel în Cisiordania. Soldații israelieni au părăsit regiunea Jenin, acolo unde – spun ei – căutau teroriști ai grupării Jihadul Islamic. Anunțul a fost făcut imediat după ce mai multe rachete au fost lansate către Israel din Fâșia Gaza, teritoriu controlat de gruparea Hamas.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În total, 12 palestinieni și un soldat israelian au fost uciși în urma celei mai ample operațiuni militare desfășurate de Israel în Cisiordania în ultimii 20 ani. Și infrastructura din zonă a fost grav distrusă, conform unor imagini publicate de BBC.

Militarii israelieni spun că au părăsit regiunea Jenin la scurt timp după un atac cu rachete pornit din Fâșia Gaza către Israel.

Vă reamintesc, israelienii au argumentat că operațiunea lor vizează anihilarea unor teroriști ascunși în tabăra de refugiați din Jenin, pe care au luat-o cu asalt luni seară. La mijloc au fost prinși și sute de refugiați palestinieni, care au fost fie răniți, fie obligați să fugă din calea atacului.

„Vom acționa atât timp cât va fi necesar pentru a eradica terorismul”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Ca răspuns la acțiunea Israelului, la Tel Aviv mai mulți pietoni au căzut victime ale unui atac cu mașină-capcană, revendicat de gruparea Hamas, care a adăugat că e un prim răspuns la crimele împotriva poporului din Jenin.

La această oră, în Jenin au loc marșuri funerare pentru persoanele ucise.

Sursa foto: Twitter / Richard Medhurst

Citește și: Tel Aviv: Mai multe persoane rănite, după un atac al Hamas. O mașină a intrat într-un grup de pietoni | VIDEO