Confidenţialitate

Tel Aviv: 7 persoane rănite, după un atac al Hamas. O mașină a intrat într-un grup de pietoni | VIDEO

O mașină a intrat în pietonii care mergeau pe un trotuar din Tel Aviv. Serviciul de Ambulanță a transmis că sunt 7 persoane rănite, însă nu au confirmat natura accidentului. Hamas a transmis că atacul este unul „eroic” și reprezintă un răspuns la operațiunea de la Jenin, scrie BBC.

UPDATE 14:40. Atacul a fost revendicat de către Hamas

Atacul este rezultatul operațiunii de la Jenin – Jihadul Islamic. Khaled Al-Batsh, de la gruparea palestiniană Jihadul Islamic, afirmă că atacul din Tel Aviv „este primul răspuns la ceea ce se întâmplă în Jenin”.

UPDATE 14:29. O mașină a intrat în pietonii care mergeau pe un trotuar în Tel Aviv

Cisiordania: A crescut bilanțul oamenilor care au murit după cea mai mare operațiune lansată de Israel acolo în ultimii 20 de ani – despre care armata israeliană spune că vizează teroriștii ascunși în tabăra de refugiați din zonă

Cel puțin 10 palestinieni au fost uciși și 100 răniți. Din mărturiile medicilor prezenți în zonă reiese că multe familii cu copii, unii abia născuți, au fugit la spitale pentru a se refugia din calea atacului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Operațiunea militară e aproape de a-și atinge scopul, a declarat un consilier israelian citat de postul de televiziune BBC.

Este vorba despre o acțiune militară declanșată de armata israeliană, care a anunțat că este vorba despre o intervenție antiteroristă în orașul Jenin din Cisiordania.

Israelul susține că a lovit un centru de comandă operaţional comun pentru tabăra de refugiaţi din Jenin şi agenţii Brigăzii Jenin, un grup militant palestinian asociat cu Jihadul Islamic. Au fost lansate cel puțin 10 atacuri cu drone, iar terestru au acționat între 1.000 și 2.000 de soldați. Conform presei internaționale, luptele nu s-au terminat.

ONU anunță că atacurile au afectat rețelele de electricitate și apă din interiorul taberei de refugiați. În timp ce israelienii susțin că în tabere se ascund teroriști, acolo se află și familii întregi de civili, datele arătând că acolo se adăpostesc 14.000 de persoane.

Un medic parte a organizației medici fără frontiere afirmă, conform BBC, că a văzut cel puțin 90 de pacienți cu răni prin împușcare și schije de la explozii. A mai spus că multe familii cu copii, unii abia născuți, se refugiază în spitale din calea atacului.

Un grup pentru drepturile palestinienilor cere sancțiuni împotriva Israelului. Tabăra de la Jenin există de la începutul anilor 1950 și a fost înființată pentru palestinienii strămuți în timpul războiului din 1948-49.

Sursa foto: Twitter / Avia Levi

Citește și: Zeci de percheziții în București, Ilfov și alte 5 județe la cămine de bătrâni. 2 grupări, suspecte că ar fi exploatat persoane în vârstă cu dizabilităţi | AUDIO