Confidenţialitate

Operațiune mondială contra crimei organizate: Sute de arestări în mai multe țări

 

Sute de persoane au fost arestate într-o operatiune uriasa din intreaga lume împotriva criminalităţii organizate: asasinate, trafic de droguri şi de arme.

Polițiști din mai multe țări europene, Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă au decriptat mesajele infractorilor, timp de 3 ani până să reușească să destructureze rețeaua.

244 de persoane au fost arestate până acum, dintre care 35 de pentru trafic de droguri şi spălare de bani.

Poliţia neozeelandeză a descris operaţiunea drept “cea mai sofisticată din lume efectuată până în prezent de forţele de ordine împotriva crimei organizate”. Aceasta a primit numele de cod “Ironside” în Australia şi “Trojan Shield” la nivel mondial.

Timp de 3 ani, au cooperat polițiști din Noua Zeelandă, mai multe europene, Australia si Statele Unite și au decriptat mii de comunicaţii cu ajutorul unei aplicatii, care era de fapt controlată de FBI, poliţia federală americană – fara ca infractorii să stie acest lucru.

Aplicaţia era instalată pe telefoane mobile care nu funcționau.

“Aparatele au circulat şi popularitatea lor a crescut în rândul infractorilor, care aveau încredere în legitimitatea aplicaţiei, deoarece marile figuri ale crimei organizate erau garanţi ai integrităţii acesteia”,

Operaţiunea a primit numele de cod “Ironside” în Australia şi “Trojan Shield” la nivel mondial.