Confidenţialitate

Operaţiune de salvare la limită, pe plaja din Neptun | VIDEO & AUDIO

Turiștii aflați pe plajă la Neptun au fost martorii unui eveniment care i-a adus în pragul revoltei.

Un elicopter SMURD chemat să transporte un bărbat înecat care era resuscitat chiar în dreptul vilelor demnitarilor, în loc să aterizeze pe plaja de protocol, aflată la doi metri distanță de victimă, a ales să aterizeze pe faleză, la o distanță de câteva sute de metri – după cum transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

„Îți dai seama, să nu il lase să aterizeze dincolo de gard. Ce tâmpenie!” – Turiștii erau indignați la vederea elicopterului SMURD care stătea în zbor deasupra țărmului mării.

Părea că pilotul nu știe dacă să aterizeze pe plaja de protocol, pustie, fără șezlonguri și umbrele, aflată la nici doi metri de bărbatul care era resuscitat de paramedici.

După câteva zeci de secunde de ezitare pilotul a luat înălțime și a aterizat sus pe faleză, la câteva sute de metri.

“S-a făcut o încercare să se aterizeze lângă noi, dar sunt umbrelele astea, șezlonguri, dar este o plajă aici goală care n-a putut fi utilizată, așa că au aterizat acolo departe în spate, pe scări”, a declarat o turistă, medic. Ea acordase asistență persoanei inecate, până la sosirea paramedicilor.

După ce i-au revenit semnele vitale, bărbatul fost luat cu targă și transportat pe plajă, pe scări și în pantă, până la elicopterul de pe faleză.

„Nu i-au lăsat să aterizeze la protocol. Aveau atât loc sa aterizeze acolo. Dar probabil că protocolul e mai important decât viață unui om”, a concluzionat o altă turistă.

Reprezentanții Inspectoratului General de Aviație au transmis că în nici un moment nu s-a solicitat aterizarea într-o zonă anume unde ar fi trebuit să ceară vreo permisiune.

Pe de altă parte, angajații din zonă susțin că dacă ar fi existat vreo solicitare de aterizare pe plaja de protocol, ar fi fost aprobată. Mai ales că era vorba de o urgență medicală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.