Confidenţialitate

ONG-urile se implică în sprijinirea spitalelor | AUDIO

Mai multe organizații neguvernamentale se implică în sprijinirea spitalelor, afectate de lipsa materialelor sanitare în plină criză sanitară.

Se estimează că, numai în județul Suceava, sunt necesare zeci de mii de obiecte de protecție pentru 2 săptămâni de tratare a 500 de pacienți.

Implicată în campania de strângere de fonduri din nordul țării, Ancuța Dumitraș spune – la Europa FM – că personalul medical din această regiune a țării, mai ales de la Spitalul Județean, cea mai afectată unitate sanitară din județ, așteaptă echipamentele de protecție, nefurnizate de autorități.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ancuța Dumitraș adaugă că problema pe care o întâmpină cei care strâng bani și comandă echipamente este decizia statului de a rechiziționa echipamentele de protecție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot în județul Suceava, compania Promo Art a început să distribuie gratuit primele viziere de protecție pentru medici și jandarmi. Firma suceveană va produce în următoarea perioadă 10.000 de astfel de echipamente.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi va anunța, luni la prânz, câți bani s-au adunat după trei zile de donații făcute în cadrul celei mai mari campanii de ajutorare a personalului medical și de ordine publică din județ.