OMV Petrom amână investițiile în Marea Neagră

Compania a anunțat o schimbare a planurilor privind investițile în România.

„Un cadru fiscal și de reglementare stabil, predictibil și favorabil investițiilor reprezintă o cerință esențială pentru dezvoltarea investițiilor noastre viitoare, atât onshore, cât și offshore.

Legea privind activitățile offshore a intrat în vigoare la jumătatea lunii noiembrie 2018. La sfârșitul anului 2018, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență nr.114, introducând măsuri care afectează mai multe sectoare. Printre aspectele principale care afectează activitatea noastră se numără stabilirea de prețuri reglementate la gaze naturale și energie electrică pe o perioadă de trei ani, precum și majorarea contribuției financiare aplicate cifrei de afaceri din activitățile de gaze naturale și energie electrică.

Actualmente, suntem în curs de evaluare a impactului asupra operațiunilor noastre, deoarece legislația secundară încă nu a fost emisă”, transmite OMV Petrom.

„Planificăm investitii de circa 3,7 miliarde lei pentru 2019, în principal în Upstream. Prioritatea noastră rămâne maximizarea valorii portofoliului curent din Upstream și estimăm că vom limita declinul producției medii zilnice la circa 5% față de 2018, excluzând optimizarea portofoliului”, se mai arată în comunicatul OMV Petrom.

OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat, miercuri, că a înregistrat anul trecut un avans de 64% al profitului net, până la 4,078 miliarde lei (876 milioane euro), în condiţiile unei creşteri semnificative a rezultatului din exploatare, a unor costuri de producţie mai scăzute şi a unui avans al vânzărilor până la 4,84 miliarde euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS