”Omul care mânca lumea”, în avanpremieră la ”Teatrul de Artă” / Reprezentația are loc joi, 1 octombrie

”Omul care mânca lumea” fost desemnată în 2010 una dintre cele mai bune piese de teatru din Europa de către European Theatre Conventin. La noi, spectacolul e pus în scenă de regizorul Alexandru Mâzgăreanu, la Teatrul de Artă. Joi, 1 octombrie, este programată avanpremiera. Amănunte – la ora 16.50, în rubrica ”Sus cortina!”, la Europa FM.

”Omul care mânca lumea” prezintă povestea unui bărbat falit, presat de angajator , motiv pentru care încearcă să devină freelancer. Fără bani, în imposiblitatea de a-și mai îngriji fratele mai mic, protagonistul intră în diverse forme de conflict cu tatăl său, care, din cauza degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil. Spectatorii vor urmări o relație specială, cu pasaje de de ură, altele de dragoste.

Este un spectacol, un joc psihologic, despre care și actorii spun că i-a făcut să se întrebe: ”tu în ce stadiu ești acum, tu nu crezi că te-ai transformat”?

”Omul care mânca lumea” – este un text plin de aluzii la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor – al scriitorului și regizorului german de teatru Nis-Momme Stockmann, născut în 1981. Este autor de piese de teatru, spectacole de radio, eseuri și poezii. De asemenea, predă dramaturgie la Universitatea de Arte din Zurich.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biletele pentru reprezentația de la Teatrul de Artă costă 30 de lei. Elevii,studenții și pensionarii vor plăti 20 de lei.

_____________________________________________
“Omul care mânca lumea”
de Nis-Momme Stockmann
Cu: Șerban Gomoi, Romeo Pop, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu, Alexandru Călin, Liviu Chiţu
Regia: Alexandru Mâzgăreanu
Muzica: Alexandru Suciu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS