OMS trimite o echipă în China pentru a afla originea SARS-CoV-2

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte să trimită o echipă în China pentru a stabili originea pandemiei de coronavirus, anunţă directorul general al instituţiei.

„Vom putea combate mai bine virusul când vom şti totul despre virus, inclusiv cum a apărut. Vom trimite o echipă săptămâna viitoare în China pentru a ne pregăti în acest sens şi sperăm să aflăm cum a început epidemia şi ce putem face în viitor pentru a ne pregăti”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit căruia ceea ce este mai rău „urmează să vină”.

Medicul recomandă efectuarea de testări pe scară largă, urmărirea acestora, izolarea şi carantina.

„Toţi vrem să ne revenim la vieţile noastre. Dar, adevărul este că nu suntem deloc aproape de final. Deşi în multe ţări s-au făcut progrese, adevărul este că pandemia se răspândeşte la nivel global”, a declarat şeful OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a dat exemplul Germaniei, Coreei de Sud şi Japoniei, care au luat măsuri riguroase în ceea ce priveşte pandemia, mai ales prin efectuare unui număr mare de teste.

Pandemia a izbucnit în oraşul chinez Wuhan.

Autoritățile de la Beijing au confirmat prezența noului virus în decembrie 2019.

Până în prezent, la nivel mondial sunt 10,1 milioane de cazuri de SARS-CoV-2 şi 502.802 decese asociate bolii COVID-19, potrivit datelor centralizate de Universitatea americană Johns Hopkins.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS