Confidenţialitate

OMS: Relaxarea restricțiilor nu înseamnă finalul pandemiei | VIDEO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, luni, că relaxarea actualelor retricții impuse în lupta cu noul coronavirus nu înseamnă finalul pandemiei.

Directorul OMS, etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se impun „efoturi susţinute” din partea guvernelor şi cetățenilor.

Potrivit lui, măsurile de izolare pot ajuta o ţară să reducă presiunea epidemică, dar nu o pot opri.

Autoritățile sanitare trebuie să se asigure că pot „detecta, testa, izola şi îngriji fiecare caz şi că poate să îi urmărească pe toţi cei care au avut contact cu un bolnav”.

“Acest virus profită de orice neînțelegere existentă între noi”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, făcând apel la unitate, indiferent de convingerile politice dintr-o țară, în fața pandemiei.

OMS a mai anunțat că peste 600 de spitale din lume pot fi gata să înscrie pacienţi în teste clinice ale OMS pentru medicamente şi că organizaţia va trimite ţărilor 180 de milioane de măşti chirurgicale luna aceasta şi luna viitoare.

“Suntem deschişi şi nu ascundem nimic… Vrem ca toate ţările să primească acelaşi mesaj imediat, pentru că asta le ajută să se pregătească bine şi să se pregătească repede… Nu doar SUA, ci toate ţările primesc informaţia imediat”, a insistat Tedros Adhanom Ghebreyesus.