Confidenţialitate

OMS recomandă să se efectueze teste PCR în școli

OMS spune că autoritatile din toată lumea trebuie să profite de lunile de vară, când numărul cazurilor de Covid 19 este in scădere și să implementeze un ansamblu de măsuri care vor contribui la reducerea ratelor de infectare şi la evitarea închiderii şcolilor.

Într-un comunicat comun OMS Europa, UNESCO şi UNICEF subliniază că închiderea şcolilor a avut un „efect nefast asupra educaţiei şi bunăstării sociale şi mintale a copiilor şi tinerilor noştri”.

OMS consideră de acum înainte că utilizarea testelor rapide  poate fi recomandată chiar şi în absenţa simptomelor în rândul elevilor, profesorilor şi personalului auxiliar pentru a evita inchiderea scolilor.

Aceasta măsura nu ar trebui avută în vedere decât în ultimă instanţă, doar dacă „există o explozie a numărului de cazuri sau când transmiterea comunitară nu poate fi controlată prin nicio altă măsură”.
Totusi, va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi”, spune OMS, care mai prevede că varianta Delta, detectată iniţial în India, va deveni varianta dominantă în Europa  până în luna august.