OMS: Al doilea an al pandemiei ar putea fi mai dificil decât primul

Al doilea an al pandemiei de COVID-19 ar putea fi mai dificil decât primul, a avertizat, miercuri, un reprezentat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

”Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a declarat doctorul Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS.

Bilanţul global al deceselor asociate COVID-19 se apropie rapid de 2 milioane, fiind infectate peste 91 milioane de persoane.

”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”, a explicat Maria Van Kerkhove, responsabil al OMS pentru gestionarea pandemiei.

Pe fondul temerilor provocat de noua tulpină de SARS-CoV-2, mai contagioasă, depistată prima oară în Marea Britanie, dar care între timp s-a extins în lume, guvernele mai multor țări europene au anunţat, miercuri, înăsprirea restricțiilor.

Drept exemplu, Italia prelungește starea de urgenţă, Germania le-a cerut cetățenilor să își reducă, pe cât posibil, contactele, iar Elveția închide unele magazine considerate neesențiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS