Confidenţialitate

Adriana Pistol: „Nu este vorba despre 25 de spitale noi. Nu se construiesc spitale noi” | VIDEO

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a susținut o conferință de presă luni, 18 iulie 2022. Adriana Pistol a spus luni că cele 25 de spitale – anunțate de comunicatul Ministerului Sănătății vineri – nu sunt, de fapt, noi, ci este vorba despre o modernizare a 25 de spitale din cele 49 din listele elaborate.

„Deci în mod sigur va dura, nu pot să vă dau un termen pentru că este o procedură destul de laborioasă. Problema este că nu va construi 25 de spitale. În PNRR, aceste 25 de spitale sunt finanțate pentru diverse îmbunătățiri – construcții, amenajări – fie în totalitate, fie parțial în anumite secții. Deci nu se vor construi 25 de spitale”, a explicat Adriana Pistol.

Întrebată câte dintre acestea sunt spitale noi, Adriana Pistol a spus că: „Niciunul. 25 de spitale sunt selectate dintr-o listă de 49 pe baza acelor criterii care au fost elaborate pentru a primit bani să-și îmbunătățească stadiul în care ei lucrează acum”.

„Spitale noi nu sunt decât acele spitale regionale. Nu au legătură acelea cu acestea 25”, a adăugat Adriana Pistol.

„Eu vă spun care este realitatea. Dacă așa scrie, vă rog frumos cei de la presă să verificați și să corectați. Nu se construiesc spitale noi”, a spus Adriana Pistol.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Bilanțul COVID: Peste 3200 de cazuri noi și peste 100 de pacienți la ATI