Omagiu pentru victimele atentatului de la Londra

Un omagiu pentru victimele atentatului de la Londra urmează să aibă loc luni seara la Potters Fields Park, în propiere de London Bridge şi Borough Market, transmite CNN.

”Ne vom uni în solidaritate şi ni-i vom aminti pe cei ucişi şi răniţi în acest atac terorist îngrozitor”, a declarat, duminică, primarul Londrei Sadiq Khan.

”Mâine (luni), ca oraş, ne vom aduna la ora 18.00 (20.00, ora locală) în memoria lor şi ne vom gândi la familiile şi prietenii lor şi la numeroşii oameni care au fost răniţi şi care primesc îngriji în spitale din întreaga Londră”, afirmă primul primar musulman al capitalei britanice.

”Vom fi uniţi, ca oraş, în faţa terorii”, dă asigurări Khan.

Statul Islamic a revendicat, duminică seara, responsabilitatea atacurilor teroriste de la Londra, în care şapte persoane au murit şi 21 sunt grav rănite, relatează The Guardian. “Un detaşament al Statului Islamic a executat atacul de ieri de la Londra”, se arată într-o scurtă declaraţie postată pe site-ul oficial al agenţiei media a Statului Islamic, Al Amaq.

O dubă a intrat în pietoni pe London Bridge, sâmbătă seara, către ora locală 22.00 (duminică, 0.00, ora României), iar apoi trei bărbaţi au ieşit din maşină şi au înjunghiat oameni în apropiere, în Borough Market.

Poliţia a anunţat că cei trei bărbaţi purtau centuri explozive false. Cei trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal în opt minute de la primul apel de urgenţă la 999.

Atacurile teroriste s-au soldat cu şapte morţi şi 48 de răniţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS