Omagiu pentru Sergiu Nicolaescu, la Cinema Patria

Colaboratorii regizorului, care a murit la începutul anului, şi-au amintit mai multe momente din viaţa lui Sergiu Nicolaescu.

Valentin Uritescu, Dorel Vişan, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru şi Marin Moraru s-au numărat printre actorii care au participat evenimentul organizat în amintirea regizorului,joi, la cinematograful bucureştean Patria.

Primul care au vorbit despre Sergiu Nicolaescu a fost actorul Vladimir Găitan, care a descris evenimentul omagial drept ‘un moment de normalitate’, în seria de scandaluri apărute în presă după înmormântarea regizorului.

Ne-a părăsit un om pentru care cinematografia a fost totul. Nu ştia de odihnă, nu ştia de mâncare, nu ştia de nimic. Pentru el, personalitatea lui se transpunea numai în filmare şi în masa de montaj. A fost unul dintre cei mai prolifici regizori de film din România şi, de acum înainte, vă atrag atenţia că de acum încolo niciun alt regizor nu îl va putea egala’, a spus Marin Moraru.

Vasile Muraru l-a numit, de asemenea, pe Sergiu Nicolaescu ‘Domnul Film’.

În timpul evenimentului a fost proiectat şi un colaj de 14 minute cu fragmente din filmele lui Sergiu Nicolaescu, acelaşi colaj care a fost prezentat la sfârşitul anului trecut la inaugurarea cinematografului ‘Sergiu Nicolaescu’ din Târgu-Jiu.