Confidenţialitate

OLT: Un bărbat și-a vândut sora minoră, obligată apoi să se prostitueze

Un bărbat din județul Olt și-a vândut sora minoră concubinei sale, iar aceasta a dus-o în Turcia unde a obligat-o să se prostitueze.

Trei luni a durat calvarul minorei. Fapta s-a petrecut în 2014, iar procurorii DIICOT l-au reținut abia acum pe fratele minorei.

Procurorii DIICOT Olt, care l-au și reținut pe bărbatul de 31 ani din județul Olt, au stabilit că în anul 2013, acesta, pe fondul unor probleme financiare, a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale, contra sumei de 300 euro.

Cei doi i-au spus minorei că urmează să se deplaseze împreună cu prietena fratelui în vacanță în Turcia.

Părinții fetei au dat o declarație notarială prin care și-au exprimat acordul ca minora să se deplaseze în străinătate alături de concubina fratelui, prilej cu care au primit suma de 300 euro.

După câteva zile, minora și concubina fratelui său au plecat în Turcia și au ajuns în orașul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetățean turc, care le-a condus la un apartament închiriat.

Abia atunci fata a aflat că a ajuns acolo pentru a practica prostituția.

Minora a refuzat, iar atunci concubina a lovit-o cu palmele peste față și a amenințat-o că dacă nu se supune îl va chema pe fratele ei să o oblige să practice prostituția.

De teamă, fata a acceptat. Concubina fratelui îi aducea clienți cu care minora întreținea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră.

Toate sumele de bani erau încasate de către inculpată. Calvarul fetei s-a terminat după trei luni, atunci când a expirat viza de ședere pe teritoriul Turciei.

Fratele fetei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de minori.

Concubina acestuia va ajunge și ea după gratii, după ce va fi prinsă.