OLT: Strada din fața Primăriei Slatina, surpată în urma ploilor

Precipitațiile abundente din ultimele zile au spălat nisipul pe care care erau așezate pavelele, iar în urma eroziunii, pe stradă a apărut o groapă.

Autoritățile au luat decizia de a închide traficul rutier în această zonă.

Strada Mihai Eminescu, a fost reabilitată, în urmă cu mai mulți ani, cu fonduri europene, iar primarul Emil Moț spune că reparația va fi făcută de firma care a realizat lucrările inițiale.

„Pe strada Mihai Eminescu, canalizarea s-a surpat, după ce apa a «săpat» pe sub stradă. Am luat decizia închiderii circulaţiei rutiere, până la remediere. Strada a fost reabilitată cu fonduri europene şi este în garanţie, pentru încă un an de zile. După ce se termină ploaia, strada va fi refăcută de acelaşi constructor”, a declarat Emil Moţ.

Nu este pentru prima dată când sunt probleme pe această stradă. În septembrie 2016, pavelele în mai multe locuri, dar în capătul opus, tot în urma precipitaţiilor, formându-se adevărate cratere. De asemenea, nisipul dintre pavaje a fost luat de ape şi strâns în grămezi, pe stradă.

Lucrările de reabilitare a străzilor din Centrul Istoric al Slatinei au fost finanţate din fonduri structurale, în cadrul proiectului „Reabilitare Centru Istoric, străzile Lipscani şi Mihai Eminescu”, în o valoare totală de 16.551.677,42 de lei și au fost finalizate în 2013.

Tot în Slatina, pompierii au fost solicitați să intervină pentru asanarea apei de pe holul de la demisolul Colegiului Tehnic „Alexe Marin”, unde sunt atelierele școlii, dar și la o firmă de curierat, unde apa acumulată din precipitații a inundat curtea și a intrat într-o hală.