Confidenţialitate

OLT: Masa bolnavilor de la Spitalul județean – pregătită în curte, pentru că gazele au fost oprite

O parte dintre pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor primi vineri, la masa de prânz, friptură de pui preparată la grătar pe cărbuni și ciorbă preparată în tuci, în curtea unităţii medicale, în condiţiile în care municipiul Slatina este nealimentat cu gaze naturale de aproape 20 de ore.

Potrivit managerului SJU Slatina, Cătălin Rotea, cea mai mare parte din hrana pentru pacienţi va fi pregătită vineri în bucătăria spitalului, la cuptoare electrice şi la arzătoare ce vor fi alimentate cu gaz din butelii, însă pulpele şi pieptul de pui vor fi preparate în curtea spitalului, pe grătar încins cu cărbuni.

“Ca să nu afectăm programul alimentar al pacienţilor, în condiţiile acestei avarii la sistemul de alimentare cu gaze din Slatina, alimentele care în mod normal erau prăjite, respectiv pieptul de pui, pulpele de pui, astăzi vor fi preparate la grătar pe cărbuni, în curtea spitalului. Ciorba va fi gătită în bucătărie, în cazane, pe arzătoare alimentate cu gaz din butelii, alte preparate vor fi gătite la cuptoarele electrice”, a spus Rotea.

El a arătat că în alte privinţe spitalul nu a fost afectat de lipsa gazelor, deoarece încălzirea nu a fost încă pornită, fiind efectuate numai câteva probe în ultimele zile, menţionând totodată că există şi calorifere ce funcţionează cu energie electrică.

Municipiul Slatina este nealimentat cu gaze naturale începând de joi, 4 octombrie, de la ora 17.00, în urma unei avarii la reţea.

Alimentarea cu gaze în municipiu ar urma să fie reluată vineri după-amiază.