Olt: DN 64, închis circulației rutiere la Găneasa

Traficul rutier pe Drumul Național 64, care face legătura cu județul Vâlcea, a fost restricționat total, din această seară, în localitatea Găneasa, județul Olt, după ce un pod care traversează un pârâu a fost avariat de precipitații.

Toate autovehiculele sunt nevoite să ocolească prin localitatea Salcia, pe Drumul Județean 677, neexistând o altă variantă ocolitoare. Se caută o soluție și pentru localnici.

‘În urma discuțiilor cu autoritățile locale și cu Prefectura, încercăm să găsim o soluție pentru traficul local. Am și găsit-o, numai că trebuie să facem noi o serie de lucrări, este vorba despre o bretea care ocolește acest pod. Pentru localnici ar fi destul de greu să ocolească pe Salcia – spre exemplu, cineva care vrea să vină de la Primăria Găneasa la Dranovățu. Începând de mâine, ne vom ocupa de această variantă locală pe care sperăm să o dăm în folosință, în cel mult o săptămână’, a declarat Adrian Motorga, directorul Secției Drumuri Naționale.

Potrivit expertizei tehnice, podul de peste Valea Negrișoara trebuie dărâmat și reconstruit, iar procedurile de atribuire a lucrărilor vor fi făcute „în regim de urgență”.

‘Va fi tratat cu importanță pentru că blochează traficul pe un drum național destul de important, Găneasa- Râmnicu Vâlcea și mai ales în condițiile în care deja avem probleme la Podul Olt, pe DN65’, a adăgat Motorga.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS