Confidenţialitate

Olguța Vasilescu: Nu va exista pensie mai mică de 640 de lei

Guvernul revine cu explicații după schimbările majore anunțate ieri în domeniul fiscal.

În privința Pilonului 2 de pensii, Executivul anunța ieri că nivelul sumelor virate la acest pilon de către stat, în calitate de intermediar, scade de la 5,1% la 3,7%.

Nu e vorba de nicio scădere – pentru că sumele nominale vor fi similare, explică astăzi Ministrul Muncii, Lia Olguța vasilescu.

În sprijinul afirmațiilor făcute, Lia Olguța Vasilescu invocă majorarea salariului minim brut și trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat:

Nu este o reducere. Vorbim de un procent de 5,1 % care a devenit3, 7%, tot din cauza faptului că salariile pe brut cresc cu 20 %, dar în sumă nominală, cât am virat anul acesta către pilonul II de pensie, adică 7 miliarde, atât va fi virat și anul viitor. Deci nu e nici o scădere. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, pensiile cresc de la 1 iulie anul viitor.

Niciun pensionar nu va avea, începând de la acea dată, o pensie mai mică de 640 de lei – promite ministrul Muncii:

Pensiile vor crește din luna iulie a anului viitor. Mai precis, punctul de pensie crește la 1.100 de lei, așa cum anul acesta a crescut la 1.000 de lei, tot în iulie. De-asemenea, pensia minim garantată va crește tot din iulie la 640 de lei, așa cum anul acesta a crescut la 520 de lei, de la 400 de lei, cât era înainte să venim noi la guvernare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.