Confidenţialitate

Olguţa Vasilescu: Am putea propune suspendarea preşedinelui Iohannis dacă nu va accepta un nou premier PSD

Ministru al Muncii, Olguţa Vasilescu declară că Partidul Social Democrat ar putea apela la varianta suspendării şefului statului în caz că acesta va refuza să nominalizeze un nou premier din actuala majoritate parlamentară.

Luni seară, la TVR 1, social-democrata a spus că PSD va face o nouă propunere de premier, după demisia lui Mihai Tudose, rămas fără sprijin politic.

“Mergem Cotroceni cu o listă de semnături ale parlamentarilor, ca să demonstrăm faptul că există o majoritate parlamentară. În acel moment, domnul Klaus Iohannis nu poate spune că nu este o majoritate parlamentară. Vom demonstra că avem o majoritate calificată pentru a trece un nou guvern în Parlament. Dacă domnul Iohannis nu va dori să propună premierul de la PSD către Parlament, atunci vom trece la soluţia de avarie. Se poate ajunge şi la suspendarea preşedintelui”, a spus Olguţa Vasilescu.

Potrivit acesteia, tema suspendării preşedintelui Klaus Iohannis “nu s-a discutat în interiorul PSD, dar au discutat juriştii noştri această posibilitate înainte”.

Olguţa Vasilescu le-a transmis liberalilor că trebuie să aştepte alegerile viitoare pentru a accede la guvernare, notează Agerpres.