Confidenţialitate

Olguţa Vasilescu: ”Acum suntem în situaţia în care mai este nevoie de bani de pensii”

Ministrul Muncii a anunat vineri că Guvernul are nevoie urgentă de suplimentarea fondului de pensii, așa cum este cerută în rectificarea bugetară. Olguța Vasilescu a explicat că golul acesta la buget a apărut după ce în luna iulie a fost aprobată o lege prin care veniturile pensionarilor din grupele I şi II de muncă au fost majorate.

“Sunt discuţii dacă mai avem sau nu bani de pensii şi în ultima perioadă am avut chiar o confruntare prin televiziuni cu preşedintele României, care prin luna mai ne întreba dacă mai avem bani de pensii şi l-am invitat să-şi aducă aminte că a aprobat bugetul României, că l-a promulgat şi că a văzut acolo că existau bani de pensii şi de salarii pentru tot acest an. Iar acum suntem în situaţia în care mai este nevoie de bani de pensii. Dar de ce? Pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlamentul României, care la grupele I şi II de muncă creştea din nou veniturile pensionarilor.

Automat, când creezi bugetul României, nu poţi să aplici legislaţia pe care o ai în vigoare la momentul respectiv. Fiind o lege care a apărut în luna iulie, automat că noi va trebui să o aplicăm după luna iulie şi deci avem nevoie de aceşti bani la rectificare. Asta ca să înţeleagă şi preşedintele României de ce în spaţiul public am tot susţinut că este vitală şi urgentă această rectificare bugetară. Ne-a invitat, de asemenea, să facem rectificare bugetară, dar să lăsăm în pace bugetele care se aprobă în CSAT – al serviciilor secrete, al Administraţiei Prezidenţiale. Nu există în lumea asta stat care să facă rectificare bugetară pe bucăţi. Se pare că preşedintele României nu a aflat încă”, a explicat, vineri, Olguța Vasilescu la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate.