Confidenţialitate

Olanda oferă României 3 avioane F-16 pentru programele de instruire dedicate piloților | AUDIO | VIDEO | GALERIE FOTO

3 aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze au ajuns în România. Avioanele vor fi puse la dispoziția Centrului European de Instruire F-16 și vor fi folosite în cadrul programelor dedicate piloților. Ministrul român al Apărării Angel Tîlvăr a participat la o întâlnire cu omologul său olandez la Baza 86 Aeriană Borcea și chiar a beneficiat de un zbor la bordul unui avion F16.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele trei avioane F16, din cadrul Forţelor Aeriene Regale Olandeze, au sosit la Baza Aeriană 86 Borcea din județul Călărași. Ministrul Apărării – Angel Tîlvăr – și omologul său olandez – Kajsa Ollongren – au participat fiecare la câte un zbor demonstrativ cu avioanele de luptă.

„Te felicit și-ți mulțumesc pentru ideea de a zbura la bordul unui avion de luptă F-16”, a spus ministrul Apărării din România.

Conform acordului de colaborare, Ministerul român al Apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană si facilitățile de instruire, iar Forțele Aeriene Regale ale Olandei pun la dispoziție aeronavele F-16. Acestea vor fi utilizate în cadrul programelor de instruire a piloților.

Centrul European de Instruire F-16 funcționează în cadrul Bazei Aeriene 86 Borcea încă din luna noiembrie a anului trecut. Proiectul are misiunea de a întări capacitatea NATO în zona Mării Negre și a Europei de Sud-Est.

Sursa foto: Captură foto / Video / Ministerul Apărării Naționale, România

Citește și: Cel puțin 10 oameni au fost uciși într-un triplu atac rusesc asupra oraşului Cernigău. Zelenski face apel către aliații occidentali să ofere sprijin | AUDIO