Confidenţialitate

Cel puțin 10 oameni au fost uciși într-un triplu atac rusesc asupra oraşului Cernigău. Zelenski face apel către aliații occidentali să ofere sprijin | AUDIO

În Ucraina, cel puţin 10 oameni au fost uciși şi alți câțiva zeci au fost răniți, miercuri dimineață, 17 aprilie, într-un triplu atac rusesc asupra oraşului Cernigău. Orașul se afla la 60 de km de granița cu Belarus. Ucraina se confruntă cu o lipsă tot mai mare de mijloace de apărare aeriană pentru a intercepta rachetele rusești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Atacul a lovit o clădire de opt etaje într-o zonă dens populată. Mai multe etaje au fost avariate. Alte două rachete au căzut aproape de centrul orașului, potrivit primarul interimar Oleksandr Lomako.

Un filmuleț postat pe internet surpinde momentul când una dintre rachete cade pe casele oamenilor. Aceștia se aruncă la pământ și încearcă să fugă.

Atacul a avut loc la câteva ore după ce a fost raportat un atac ucrainean asupra unui aerodrom militar rus din Crimeea ocupată. Cernigău se află la doar 60 km de granița cu Belarus și a avut parte de mai multe atacuri mortale de la invazia rusă din 2022.

Președintele Zelenski a declarat că lovitura rusă nu s-ar fi produs „dacă Ucraina ar fi primit suficient echipament de apărare aeriană” și a reiterat un apel adresat aliaților occidentali să ofere sprijin.

Kievul a așteptat de luni de zile ca un pachet de ajutor american de 60 de miliarde de dolari să treacă prin Congres, dar acesta a fost oprit de republicani.

Sursa foto: X / Volodimir Zelenski

Citește și: Inundații masive în Emiratele Arabe Unite. Un bărbat a murit, marile magazine au fost inundate, iar traficul aerian a fost perturbat | AUDIO | VIDEO