Olanda interzice circulația bicicletelor cargo-electrice

Olanda a interzis temporar bicicletele cargo electrice, folosite în mod obişnuit de părinţii olandezi pentru a-şi transporta copiii, după un accident care a avut loc luna trecută, în care şi-au pierdut viaţa patru copii, informează DPA.

Circulaţia bicicletelor cargo electrice nu va mai fi permisă pe drumurile publice, a declarat luni, la Haga, ministrul transporturilor, Cora van Nieuwenhuizen, adăugând că investigaţiile iniţiale au identificat „potenţiale riscuri pentru siguranţă”.

Această măsură vine după ce o bicicletă cargo electrică s-a ciocnit de un tren la o trecere la nivel cu calea ferată în oraşul Oss, din sud-estul ţării, pe data de 20 septembrie.

Patru copii şi-au pierdut viaţa în accident, iar un alt copil şi un adult au fost grav răniţi.

Copiii erau duşi la şcoală de către o angajată a unui centru de zi pentru copii.

Potrivit declaraţiilor făcute de martori pentru radioul public olandez, frânele triciclului au cedat, iar femeia care-l conducea a strigat că nu mai poate frâna.

Bicicletele cargo electrice sunt folosite de multe centre de zi pentru copii din Olanda. Ciclistul este aşezat în spatele unei cutii de mari dimensiuni, în care pot sta până la 10 copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS