Confidenţialitate

Olaf Scholz și Maia Sandu, în România. Cei doi lideri se întâlnesc cu Iohannis pentru a discuta despre sprijinirea Republicii Moldova

Klaus Iohannis îi primește luni la Cotroceni pe cancelarul Germaniei și președintele Republicii Moldova. Espre prevăzută o întâlnire trilaterală între președintele României, Olaf Scholz și Maia Sandu.

Întâlnirea dintre cei trei lideri are ca obiectiv consolidarea sprijinului în toate domeniile pentru Republica Moldova pentru a-i fi asigurată stabilitata și securitatea.

În plus, atât România cât și Germania vor transmite un mesaj de sprijin din partea partenerilor Chișinăului în ceea ce priveșete avansarea integrării europene a Republicii Moldova.

Pe lângă întrevederea de la Cotroceni, Maia Sandu va fi primită și de Custodele Coroanei Române, Margareta, la Palatul Elisabeta, unde va planta un stejar în grădină, va fi invitată la dejun și va semna în Cartea de Aur a Palatului Elisabeta.

Discuțiile vor viza și procesul de aderare a României la spațiul Schengen.

Pe de altă parte, în contextul invaziei ruse din Ucraina, Klaus Iohannis și Olaf Scholz vor discuta și ce pași urmează de aici înainte pentru sprijinirea Ucrainei, ajutorarea refugiaților, înlesnirea tranzitului de cereale ucrainene către piața globală, dar și, la fel ca în cazul Republicii Moldova, sprijinirea parcursului European al Ucrainei.

Foto: Colaj Shutterstock / Presidency.ro

Citește și: Marcel Ciolacu, despre scandalul pragului pentru abuzul în serciviu: „Eu am fost anunțat de o singură cifră, 9.000 de lei” | AUDIO