Confidenţialitate

Marcel Ciolacu, despre scandalul pragului pentru abuzul în serciviu: „Eu am fost anunțat de o singură cifră, 9.000 de lei” | AUDIO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dă vina pe ministrul Justiţiei în scandalul pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Liderul PSD a participat duminică la o sedință a liderilor coaliției la care s-ar fi convenit să fie propus pragul mai mare.

Acum, întrebat de ziariști când și de la cine a aflat de acest nivel, Marcel Ciolacu susține că el nu a fost informat decît de ultima variantă, coborâtă la 9.000 de lei după ce votul din Senat a iscat scandal.

„-Sunt ferm convins, această lege va pleca miercuri din Camera Deputaților către promulgare cu 9.000 de lei propus de către ministrul Justiției.

-O întrebare la care puteți să răspundeți cu da sau nu, v-a spus despre acel amendament cu 250.000 lei înainte de a ajunge în Parlament, știați?

-Cine să-mi spună?

-Domnul Predoiu, în coaliție, duminică, sau nu știați? Da sau nu?

-Eu vorbesc de lucruri asumate de instituții.

-Domnule Ciolacu, v-am întrebat simplu, da sau nu?

-Eu am fost anunțat de o singură cifră, 9.000 de lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Marcel Ciolacu susține că toată lumea, inclusiv ministrul Justiţiei, știa că, dacă nu ar fi fost trecut un prag pentru abuz în serviciu, legea respectivă ar fi fost neconstituţională:

„Ne-am câștigat dreptul de a avea o opinie, câteodată sunt bune câteodată sunt rele. În schimb, decizia este când se votează o lege și trece prin Parlament, că este corect.

-Nu despre asta e vorba, eu vă întreb ca absolvent de drept, care este diferența între abuz în serviciu de 5.000 de lei și abuz în serviciu de 9.000 de lei?

-Eu am așteptat o propunere a tehnicienilor, ea a venit de la Ministerul Justiției, ne-am asumat.

-Putea să fie 900 de lei sau putea să fie salariul minim pe economie.

-Putea să fie 1 leu, întrebați la Ministerul Justiției.

-De ce doar pentru abuzul în serviciu și pentru alte fapte penale…

-Vă rog frumos, aveți ministru, există o decizie a CCR-ului unde trebuie să existe un prag. Și dacă vrem să fie legea să fie constituțională, fă fie promulgată astfel încât să ne îndeplinim jalonul ca să încasăm banii de la Uniunea Europeană.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ministrul Justiției vrea prag de 9.000 lei pentru incriminarea abuzului în serviciu. Coaliția îl susține, după ce a votat suma de 250.000 lei | AUDIO