Confidenţialitate

Oktoberfest, la Braşov

A zecea ediţie a Oktoberfest începe joi, la Braşov, cu o paradă a trăsurilor şi a fanfarelor, care vor pleca din centrul oraşului până la fostul stadion municipal din cartierul Bartolomeu, locul de desfăşurare a festivalului.

Petrecerea va dura până la 16 septembrie, relatează Agerpres.

Cei care vor ajunge la festival vor avea la dispoziţie “tot ce îşi doresc”, multe surprize şi peste 10.000 de premii, au precizat luni, într-o conferinţă de presă, organizatorii manifestării.

”10 ani de nota 10 la Oktoberfest Braşov, cu ediţia a 10-a. Se întâmplă extraordinar de multe lucruri, foarte importante fiind următoarele: o bere nouă în ediţie limitată la Oktoberfest, un Marlzbier, care trebuie neapărat încercată, Miss Oktoberfest care pleacă la Munchen, Regele berii care câştigă un set de relaxare, peste 10.000 de premii la eveniment, delicii culinare,10 formaţii aduse din Germania, care vor susţine concerte începând cu ora 11.00 dimineaţa, un parc de distracţii, suveniruri, concursuri, absolut tot ce vă doriţi în cele 11 zile de distracţie bavareză la Braşov, în cele două corturi de mari dimensiuni şi la terasele aferente, care pot găzdui peste 11.000 de persoane.Această ediţie va fi una cu totul specială”, a declarat Anemona Hermeneanu, unul dintre organizatori.

Dacă la ediţia de anul trecut au fost 350.000 de persoane, în acest an sunt aşteptaţi 500.000 de participanţi.

”Anul trecut la Oktoberfest au fost la 350.000 de vizitatori, anul acesta ţinta noastră specială este de o jumătate de milion şi cu asta să fim la distanţă mare cel mai mare eveniment din România. Braşovul merită acest lucru mai ales că după Cerbul de Aur, sărbătorim Cerbul Cornel la Oktoberfest Braşov. Aşteptăm oaspeţi de pe toate continentele inclusiv din Australia, dar avem oaspeţi speciali şi din Germania, Austria, Olanda, Elveţia,Ungaria. Oktoberfest Braşov va fi membru fondator al Asociaţiei Organizatorilor de Oktoberfest din lume, care va avea sediul la Viena de unde vom promova Braşovul atât din punct de vedere turistic cât şi economic, ca destinaţie de excelenţă. În afara graniţelor Germaniei, Oktoberfest Braşov este cel mai mare festival din Europa.Viena ne face concurenţă, acolo festivalul a început cu doi ani mai târziu,şi de aceea dorim să ne apărăm această poziţie şi să creştem an de an”, a declarat Cristian Macedonschi, din partea organizatorilor.

Două corturi de mari dimensiuni sunt deja montate pe fostul stadion municipal. Unul are de o suprafaţă 3.400 de metri pătraţi, 40 de metri deschidere, 85 de metri lungime şi o capacitate de 6.000 de locuri la mese. Al doilea are o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, 50 de metri lungime şi 2.500 de locuri la mese. Terasele amplasate în exteriorul celor două corturi au capacitatea de încă 2.500 de locuri la mese.La acestea se adaugă alte peste 2.500 de locuri care vor fi amenajate la alte terase ale evenimentului. Alături de preparatele tradiţionale nu vor lipsi cârnăciorii bavarezi, cartofii săseşti, varza bavareză, salatele săseşti.

Pe lângă berea românească la Oktoberfest vor putea fi degustate mai multe sortimente de bere produsă în Germania, cu preţuri cuprinse între 16 şi 20 de lei sticla.

Deschiderea Oktoberfest va avea loc joi, începând cu ora 16,00, cu o paradă la care vor participa 15 trăsuri, 100 de pedeştri, trei fanfare dintre care una din Germania, artişti locali. Alaiul va pleca din zona hotelului Aro Palace şi va străbate traseul până la fostul stadion municipal parcurgând strada Nicolae Iorga- strada Lungă- fostul stadion municipal, un traseu de peste cinci kilometri.Cepul butoiului de bere amplasat în cel mai mare cort va fi dat în jurul orei 17,00. Programul festivalului se desfăşoară zilnic între orele 11,00-24,00, intrarea fiind liberă.