Confidenţialitate

Oficialii din Franța renunță la plafonările de prețuri pentru electricitate şi gaze | AUDIO

Franța renunță la plafonările de prețuri pentru electricitate şi gaze. Statul francez lucrează la o serie de măsuri pentru reducerea cheltuielilor publice, însă premierul francez dă asigurări că nu va crește taxele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Franța va accelera reducerea datoriei sale, iar una dintre principalele măsuri care vor fi luate este eliminarea plafonărilor pentru energie electrică și gaze, a afirmat ministrul de Finanțe Bruno Le Maire.

Guvernul de la Paris a limitat la 15% creșterea prețurilor la energie și gaze pentru consumatori casnici în anul 2023. Estimările arătau că plafonarea ar costa statul 16 miliarde de euro.

Pe de altă parte, premierul francez dă asigurări că statul francez nu va crește taxele, ci din contra va încerca o politică de scădere a acestora, spune Elisabeth Borne.

Totuși, surse citate de Reuters susțin că la proiectul de buget pe anul viitor sunt luate în calcul unele majorări de taxe.

Sursa colaj foto: Pixabay

Citește și: RAR: Peste 40% din mașinile controlate în trafic în primele 6 luni ale anului aveau deficiențe majore și periculoase | AUDIO