Octopus, ceasul care învață copiii cum să folosească timpul cu diverse sarcini specifice la anumite ore (VIDEO)

Este un ceas proiectat special pentru ei.

În general, copiii de până la 8 ani nu înțeleg timpul – în sensul de concept, și de aceea le este greu să rețină că trebuie să fac anumite lucruri la anumite momente ale zilei.

De asemenea, copiii învață mai ușor dacă primesc sarcini precise și clare – cum ar fi, adună jucăriile și pune-le în cutie, adu-mi castronul pentru cățel șamd.

Ceasul acesta, numit Octopus, îi ajută pe părinți să-și învețe copiii cum să folosească timpul cu diverse sarcini specifice la anumite ore.

Pe scurt – este un ceas de mână cu un ecran color care afișează nu doar ora, pe care copiii încă n-o înțeleg, ci anumite simboluri la ore dinainte stabilite.

De exemplu, o cadă cu duș la 7 dimineața, pentru ca cel mic să știe că este momentul să se trezească și să se spele. Furculițe și farfurii la 7.15, ca să știe că trebuie să ajute la pusul mesei. Un bol de mâncare pentru pisici la 7.30, ca să-i dea de mâncare pisicii. Un ghiozdănel la 7.i45, pentru că a venit vremea să plece la grădiniță.

 

Tot așa, numărul de remindere pe care le poate seta un părinte este mare și variat (vreo 600) dar evident că un părinte responsabil nu-și va înnebuni copilul cu un milion de alarme, ci va alege câteva importante – e vremea pentru somnul de după-amiază, e vremea pentru joacă, e vremea pentru lecții.

Nu e numai un ceas cu sarcini, ci are și diverse recompense, insigne și mici decorații virtuale pe care copiii le pot colecționa virtual.

Ce câștigă copiii din asta? Inventatorii susțin că devin mai responsabili și că le face plăcere să se simtă importanți și utili, că pot face lucruri așa cum fac cei mari – pentru că toți copiii vor să se facă mari.

Inventatorii strâng bani pe Indiegogo ca să lanseze ceasul – au adunat aproape 800K dolari, cam de 15 ori mai mult decât aveau nevoie.