Oboseala cronică

Un studiu realizat pe copii, arată că sindromul oboselii cronice poate fi cauzat de un virus, susţin cercetătorii britanici.

Până acum existau discuţii aprinse între medici, dacă este vorba de o problemă mentală sau exista o problemă a corpului.

Experţii au descoperit anomalii în celule albe din sânge ceea ce înseamnă că au încercat să se lupte cu infecţiile existente.

Sindromul cauzează o senzaţie continuă de oboseală, explică şi unul dintre copiii care suferă de această boală, intervievat de BBC News. În Marea Britanie, 150 de mii de oameni suferă de pe urma acestui sindrom, 15 mii dintre ei sunt copii:

‘Nu mai pot face lucrurile obişnuite. A devenit o luptă cu mine pentru a face lucruri simple. Mi-a devenit greu să mă urc în maşină ori să mă cobor din maşină ori autobuz. Am renunţat la şcoală, nu mai pot face lucrurile obişnuite pentru copiii de vârsta mea iar doctorii au reuşit să stabilească de ce anume sufăr de abia după doi ani.’

Cei care suferă de oboseală cronică resimt o epuizare mentală şi fizică ceea ce le diminuează capacitatea de a face orice activitate normală.

Printre simptome se află şi dureri musculare şi de cap.

Cercetările de până acum au sugerat că sindromul este în fapt o boală a minţii dar ceea ce încearcă acum experţii britanici să arată este că avem de a face cu o boală a corpului.

De altfel, au existat dezbateri aprinse, iar acum s-a stabilit că există schimbări ale sângelui care sugerează inflamaţii cronice.