Obiceiuri alimentare sănătoase

Infarctul miocardic și alte boli cardiace pot fi prevenite printr-o alimentație echilibrată și variată, sport și relaxare.

Obiceiurile de zi cu zi diferă însă între sexe. Un studiu ce a inclus 70000 de femei și-a propus urmărirea dietei și activităților sportive ale acestora timp de 20 ani.

În urma cercetărilor, cateva obiceiuri s-au dovedit a fi cele mai bune pentru sănătate și pentru scăderea riscului de infarct miocardic și hipertensiune arterială în cazul femeilor.

Un indice de masă corporală normal, calculat cu ajutorul raportului dintre greutate și înălțime, este esențial și are un impact major asupra scăderii riscului cardiovascular. Privind activitatea fizică, sunt recomandate cel puțin 2 ore și jumătate de sport pe săptămână. Nu petreceți mai mult de 7 ore pe săptămână în fața televizorului. Și nu beți mai mult de un pahar de alcool pe zi.

Regimul alimentar echilibrat nu poate lipsi din grupul obiceiurilor sănătoase și presupune consumul de fructe, legume, cereale integrale, alimente bogate în acizi grași omega3 si omega 6. A se evita băuturile bogate în zahăr, produsele din carne procesată și grăsimile trans, și a se acorda atenție la consumul excesiv de sare.

Atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților se atrage atenția și asupra circumferinței abdominale, deoarece grăsimea din jurul abdomenului este un factor de risc important pentru bolile cardiovasculare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.