Confidenţialitate

Oameni de milioane: Vlad Craioveanu, omul din spatele ideii centrului cu voluntari care ajută DSP București | VIDEO

Orice persoană care a intrat în contact cu un bolnav de COVID-19 trebuie să anunţe la Direcţia de Sănătate Publică. La fel şi cei care intră sau ies în izolare sau carantină.

Transformate în centrale telefonice unde se răspunde foarte greu, DSP-urile sunt depăşite de situaţie. Nu este o noutate și este o constatare tristă făcută deja de mai multe luni. Doar că unii, în loc să mai caute vinovați, au decis să devină parte din soluție.

De la o idee împărtășită de Facebook, după constatarea tristă că DSP nu poate face față numărului crescut de apeluri, s-a născut un proiect care azi adună voluntari pentru a face bine. Vlad Craioveanu – Co-Founder Impact Hub, povestește, la Europa FM, cum l-a urmărit pe Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, încercând timp de 40 de minute să prindă o persoană la un număr de contact DSP București.

După experimentul difuzat în direct la TV,  Vlad Craioveanu a identificat o soluție rapidă, a venit cu spațiul pentru un call center și a găsit, cu ajutorul Facebook, pe Marian Rădună, de la Geeks for Democracy.

Amândoi au pus la cale ceea ce avea să devină, azi, un call center făcut 100% cu voluntari pentru a ajuta DSP București. Peste 600 de apeluri sunt preluate zi de zi de ”oameni care ajută alți oameni în nevoie”, după cum anunță organizația Geeks For Democracy.

Povestea din spatele proiectului, dar și cum Vlad Craioveanu s-a transformat în antreprenor și a învățat din lecții dure regulile pieței, într-un interviu realizat de Toader Păun:

Cum puteți susține proiectul Geeks For Democracy

Este încă nevoie de oameni buni care vor să-și ajute semenii – înscrieri se pot face prin intermediul unui formular online: https://forms.gle/1pEXJmcfmP8Kkvmb6