Oameni de milioane: Ștefănescu Maria, voluntar la Asociația Învingem Autismul – VIDEO

După ce a terminat Facultatea de Chimie de la Universitatea București, Ștefănescu Maria Voichița a devenit doctor în biologie, devenind cercetător științific gradul I la Insitutul Cantacuzino, loc unde a lucrat cu multă pasiune până la vârsta pensionării. Dar ieșirea la pensie nu a însemnat și ieșirea din activitate a doamnei care anul acesta a împlinit 66 de ani.

Invitată în emisiunea O dimineață de milioane, Ștefănescu Maria poveștește cum a devenit voluntar la Asociația Învingem Autismul și cum își petrece azi zilele alături de copiii cu autism.

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în anul 2009, cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Tratamentul este unul complex și necesită o atenție aparte pentru fiecare copil, de unde și costurile ridicate, susținute doar din sponsorizări și cu ajutorul voluntarilor care se implică nu doar cu inima deschisă în ajutorarea celorlalți ci își dedică timpul și resursele proprii.

Puteți susține tratamentul copiilor diagnosticați cu autism prin SMS cu textul ”AUTISM” trimis la 8844, număr prin care puteți contribui lunar cu 2 EURO, din rețelele Orange, Vodafone România și Digi Mobil. Puteți opri donația oricând, trimițând un SMS cu textul ”AUTISM STOP” la 8844. Din acel moment, nu veți mai fi taxat pentru donații lunare.