Confidenţialitate

Oameni de milioane: Irina Păcurariu

Omul de milioane al acestei săptămâni, Irina Păcurariu, este unul dintre simbolurile postului public de televiziune și ale jurnalismului de calitate. Așa se face că Irina Păcurariu este și în juriul Superscrieri, unde, an de an, sunt desemnate cele mai valoroase materiale jurnalistice din țară.

Irina Păcurariu a fost primul reporter român care a realizat un documentar în Himalaya – „Ţara Şerpaşilor”, desemnat şi cel mai bun documentar al anului de APTR. A primit numeroase premii, cele mai importante fiind: Jurnalistul Anului pentru documentarul “Marţi, Joi, Sâmbătă”, Premiul Consiliului Naţional al Cinematografiei pentru reportajul “EU – marginea Europei”, dar și şase premii APTR, inclusiv Marele Premiu APTR pentru reportajul “Codrina”.

Irina Păcurariu rămâne unul dintre jurnaliștii care jurizează materialele video din ”Superscrieri”, o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends, contribuind astfel la descoperirea celor mai talentați și implicați jurnaliști ai zilelor noastre. Despre cum se face jurnalism în 2021, ce face un om să fie de milioane și cum se pot afla lucruri noi de la oameni despre care credeam că știm deja totul, într-o discuție purată de Toader Păun cu omul de milioane Irina Păcurariu: