Confidenţialitate

Oameni de milioane: Ionuț Teoderașcu, fotograful care aduce online muzeele din satele românești

Omul de milioane al acestei săptămâni este Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist. De numele lui se leagă proiectul făcut public pe 1 Decembrie prin care muzeele de la sat devin vizibile și online. Din această săptămână, la adresa muzeedelasat.ro 28 de muzee din zona rurală a Moldovei vor beneficia de un tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță și integrat, totodată, în Google Street View, Google Maps și Google Earth. Echipa își propune să îmbunătățească imaginea fiecărui muzeu inclus în proiect prin intermediul fotografiilor, textelor documentate și al unui scurt videoclip de prezentare. În viitor, ținta este de a extinde proiectul la nivel național, obținând o radiografie a muzeelor de la sat.

Platforma www.muzeedelasat.ro este gratuită și disponibilă în limbile română și engleză. Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de De la sat. Europa FM este partenerul oficial al echipei Muzee de la sat, susținând accesibilizarea muzeelor pentru un public cât mai larg.

Echipa proiectului este formată din patru membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat.

În dialogul său cu Toader Păun, Ionuț Teoderașcu mărturisește că ideea a venit chiar în timpul unei vizite într-un muzeu.