Confidenţialitate

Oameni de milioane: Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu

Omul de milioane al acestei săptămâni este o figură cunoscută și apreciată a scenei românești. De numele lui Vlad Zamfirescu se leagă o veste foarte bună din lumea teatrului: o premieră a unui titlu foarte cunoscut din repertoriul românesc va ieși la public, la finalul acestei luni. Este o poveste frumoasă, romantică, scrisă de Mihai Sebastian, care pentru multe generații se contopește cu adolescența și prima iubire. Poate ați ghicit deja că este vorba despre “Steaua fără nume”, iar direcție de scenă și-o asumă de data aceasta Vlad Zamfirescu.

Piesa va avea premiera pe 29 noiembrie, la Sala Ion Caramitru de la Teatrul Național și vine cu o distribuție ce atrage imediat atenția iubitorilor de teatru: Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Valentin Teodosiu, Luminița Erga, Gabriel Vatavu și Eva Cosac sunt cei care vor ȋntrupa de această data romantica și volatile poveste ce ȋi are ȋn prim plan pe Profesorul Miroiu și pe misterioasa Mona.

Ȋn “Steaua fără nume”, pe Vlad Zamfirescu ȋl găsim ȋn dublă ipostază, de actor și regizor, o postură ȋn care ȋl ȋntâlnim tot mai des. “Steaua fără nume” este ȋnsă primul spectacol “clasic” pe care și-l asumă ca regizor. O piesă cu rezonață, care a cunoscut de-a lungul vremii numeroase montări, pentru sala de teatru, dar și pentru teatru radiofonic sau tv.

Programul reprezentațiilor cu “Steaua fără nume”:

29 noiembrie – Bucuresti – Teatrul Național, Sala Ion Caramitru – premiera
14 decembrie – Craiova – Teatrul Național Marin Sorescu
21 decembrie – Constanta – Casa de Cultură a Sindicatelor
26 decembrie – Bucuresti – Teatrul Național, Sala Ion Caramitru – reprezentație specială de Crăciun