Oameni de milioane: Alexandru Tomescu, violonistul care te face să te îndrăgostești de muzica clasică – VIDEO

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în muzica clasică românească, reușind să facă acest gen muzical cunoscut și celor care-l considerau dificil de ascultat.

După ce a câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” sau Marguerite Long – Jacques Thibaud, la Concursul Internaţional „George Enescu ”, Alexandru Tomescu a decis să se reîntoarcă în România şi să contureze divers peisajul manifestărilor artistice autohtone. Este artistul care, în 2006, a avut curajul să înfiinţeze primul turneu de muzică clasică din România, susţinut exclusiv din fonduri private, dar și muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din România: Turneul Naţional Stradivarius.

Alexandru Tomescu este singurul artist român din zona clasică ce vinde CD-uri şi DVD-uri în tiraje de peste 5000 de exemplare.

În mai 2016, Alexandru Tomescu a lansat ”Bach to Basics” , care cuprinde două CD-uri pe care a înregistrat integrala celor 6 sonate și partite pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach. Acest album este nominalizat în 2016 la titlul de Discul de Muzică Clasică al Anului.