Câștigă albumul ”Bach to Basics” cu autograful lui Alexandru Tomescu

Cel mai nou material discografic, un album de colecție realizat de Alexandru Tomescu, ”Bach to Basics” poate fi câștigat pe europafm.ro. Și pentru că este sezonul în care toată lumea caută să facă daruri speciale, albumul Alexandru Tomescu”Bach to Basics” poartă autograful violonistului.

În mai 2016, Alexandru Tomescu a lansat ”Bach to Basics” , care cuprinde două CD-uri pe care a înregistrat integrala celor 6 sonate și partite pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach.

”În booklet, şi vreau să marchez lucrul acesta, există nişte foarte frumoase cuvinte ale tatălui tău, pianistul Adrian Tomescu, despre Bach. Tatăl meu, evident, este cunoscut publicului larg ca pianist, un pianist devotat muzicii contemporane – a semnat nu mai puţin de 7-8 discuri înainte de ’89 la Electrecord. În ultimii ani ai vieţii a avut diverse încercări poetice. De altfel, nu este singurul poet din familia noastră, altul este Lucian Avramescu, chiar văr cu tatăl meu. Dar tata a lăsat, aşa, vreo 10-12 poezii şi una dintre ele cred eu că era inspirată direct de Ciaconna de Bach şi de aceea mi s-a părut firesc să o redau publicului împreună cu versiunea mea a acestei muzici”, spune Alexandru Tomescu.

Acest album este nominalizat în 2016 la titlul de Discul de Muzică Clasică al Anului.

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în muzica clasică românească.

După ce a câştigat cele mai mari competiţii muzicale ale lumii, de la Concursul „Paganini” sau Marguerite Long – Jacques Thibaud, la Concursul Internaţional „George Enescu ”, Alexandru Tomescu a decis să se reîntoarcă în România şi să contureze divers peisajul manifestărilor artistice autohtone. Este artistul care, în 2006, a avut curajul să înfiinţeze primul turneu de muzică clasică din România, susţinut exclusiv din fonduri private, dar și muzicianul care a creat unul dintre cele mai cunoscute repere muzicale din România: Turneul Naţional Stradivarius.

Alexandru Tomescu este singurul artist român din zona clasică ce vinde CD-uri şi DVD-uri în tiraje de peste 5000 de exemplare.

Concurs câștigat de Ioana S