Confidenţialitate

O vulpe cu pui și-a făcut culcuș în subsolul unui bloc din Sibiu | AUDIO

De două săptămâni e zarvă mare într-un cartier din Sibiu după ce o vulpe cu tot cu pui și-a făcut culcuș în subsolul unui bloc.

Cumătra cu coada stufoasă iese pe străzi mai ales seara când, la adăpostul întunericului, caută mâncare prin tomberoane sau prin scări de bloc. Oamenii se tem de ea, dar asta nu i-a împiedicat să o filmeze sau să o fotografieze de la distanță.

Una peste alta, vulpea citadină e cel mai fierbinte subiect din cartier, după cum aflăm de la Lidia Bădilă.

De când noi oamenii le-am invadat teritoriul, animalele sălbatice părăsesc  rând pe rând pădurea și își caută hrană în oraș. Dacă urșii sunt de-acum o prezență obișnuită pe străzile Sibiului, locuitorii cartierului Terezian fac acum casă bună și cu o vulpe. Vicleană cum o știm, aceasta stă ascunsă într-un subsol de bloc pe timp de zi și iese la plimbare doar noaptea, când crede că nu o vede nimeni.

Vulpea e slabă și hoinărește liniștită prin spatele blocurilor,  pe lângă parcuri sau locurile de joacă din cartier. Oamenii cred că are și pui, pe care i-ar crește în subsolul unui bloc.

Oamenii au cerut ajutorul autorităților, dar cine să se pună cu o vulpe vicleană și iute de picior? Angajații Direcției Sanitar-Veterinare  au căutat-o zile-n șir, fără să îi poată da de urmă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.