Confidenţialitate

O tulpină foarte agresivă a bacteriei E-coli, cauza îmbolnăvirii bebelușilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu a anunțat că specialiştii au identificat cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş: este vorba despre o tulpină de Escherichia Coli.

“Cauza îmbolnăvirilor este o infecţia cu E-Coli 026, o tulpină diferită de cea obişnuită, găzduită în intestin, a completat Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. El susține că bacteria ar proveni fie din alimente, fie ar putea fi transmisă prin intermediul mâinilor murdare. Autoritățile sanitare fac în continuare teste pentru a depista originea acestei bacteriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce priveşte starea de sănătate a copiilor internaţi acum la Spitalul Marie Curie, ministrul Sănătăţii a spus că aceştia se simt mai bine comparativ cu zilele trecute.

Copilul care a ajuns aseară la Spitalul Marie Curie se află în acest moment internat la Terapie Intensivă.

“În spital sunt internaţi în acest moment şase copii: trei pacienţi care urmează dializa, doi care nu mai fac dializă şi un copil internat la Terapie Intensivă. Acesta a ajuns aseară la spitalul nostru. A fost trimis cu suspiciune de sindrom hemolitic-uremic. Pot să vă spun că s-a confirmat încă de la internare. După două ore am avut şi rezultatele de laborator”, a explicat dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologiei a Spitalului Marie Curie.

La spitalul Marie Curie din București urmează să ajungă şi un copil în vârstă de 11 luni, din Câmpulung, județul Argeș. Abia după analizele de laborator se va putea stabili dacă şi în cazul acestuia se confirmă sindromul hemolitic uremic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.