Confidenţialitate

O tonă și jumătate de articole pirotehnice, confiscate dintr-o locuință din București

O tonă și jumătate de articole pirotehnice destinate profesioniștilor au fost confiscate în urma unei percheziții făcute în București. Cercetările în acest caz continuă, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul General al Poliției Române, în urma unei percheziții realizate în București, a fost depistată o persoană bănuită că ar fi comercializat articole pirotehnice destinate exclusiv pirotehniștilor autorizați sau folosirii în scopuri tehnice.

Polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul S.I.A.S. – Serviciul Pirotehnic și al S.A.S. din cadrul Poliției Capitalei, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și ,,introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal”.

Circa 1.500 de kilograme de articole pirotehnice au fost confiscate. Cercetările continuă pentru aflarea întregii activități infracționale.