Confidenţialitate

O tânără de 13 ani, fără comorbidități, a murit de COVID. Medicii nu au putut face nimic pentru ea

10 oameni au murit din cauza COVID-19 în ultimele 24 de ore numai în județul Bacău. Printre ei a fost și o fată de 13 ani, fără comorbidități, pentru care medicii nu au mai putut face nimic. A ajuns pe picioare la medic, dar avea o afectare pulmonară severă, iar trupul ei a cedat în câteva ore.

În județul Bacău, aproape 400 de elevi au în prezent COVID-19.

Incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus e în creștere în județul Bacău, inclusiv în rândul elevilor. Sunt aproape 400 de elevi cu COVID-19 în prezent, cărora li se adaugă și 135 de cadre didactice. De altfel, creșterea numărului de cazuri e constantă în rândul întregii populației. Azi au primit diagnosticul de COVID-19 aproape 300 de oameni, iar ieri, pentru prima oară de la începutul pandemiei, a fost depășit pragul de 300 de infectări zilnice.

Din păcate, mulți oameni ajung la medic prea târziu, când deja medicii nu mai pot face nimic pentru ei. Este și cazul unei fete de 13 ani, care a mers la medicul de familie pentru că se simțea foarte rău. Medicul a trimis-o de urgență la spital, unde a fost internată direct la terapie intensivă. Fata avea o afectare pulmonară severă și, cu toate că nu avea comorbidități, până la urmă trupul său a cedat și a murit.

De la începutul pandemiei, în județul Bacău au murit din cauza COVID-19 1231 de oameni.

Autor: Claudia Toader

Citește și: Un pacient în vârstă de 29 de ani din Târgu-Jiu a murit infectat cu COVID, după ce a refuzat internarea în spital.

Sursa Foto: Pixabay