Confidenţialitate

Târgu-Jiu: Un tânăr de 29 de ani a murit de COVID, după ce a refuzat internarea în spital

Un pacient în vârstă de 29 de ani din Târgu-Jiu a murit infectat cu COVID, după ce a refuzat internarea în spital. Nu era vaccinat și, ajuns la spital în stare gravă, rudele au cerut externarea de urgență când au auzit că are Covid-19. Au făcut un adevărat scandal în spital, fiind nevoie de intervenția firmei de pază pentru aplanarea conflictului. Câteva zile mai târziu, tânărul a murit acasă.

Tânărul a fost adus la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, la secția ATI cu o ambulanță la începutul acestei săptămâni. A fost testat, iar rezultatul a ieșit pozitiv la Sars-CoV 2.

A fost preluat de un medic de terapie intensivă, iar după investigații, bărbatul a fost dus pe secție. Pacientul avea saturația scăzută – 60% și afectare pulmonară de 80%.

A fost conectat la două surse de oxigen și după 30 de minute, saturația de oxigen crescuse, potrivit medicului de gardă. După ce a fost anunțată familia de starea gravă a pacientului, aceasta a cerut să fie externat.

Atât medicul de gardă, cât și conducerea spitalului au discutat cu membri familiei tânărului în încercarea de a-i convinge să îl lase în spital. Li s-au explicat aparținătorilor că există inclusiv riscul ca pacientul să moară dacă este luat acasă, dar aceștia nu și-au schimbat opinia.

Astfel, după 4 ore petrecute în secția ATI, la cererea expresă a familiei, pacientul a fost externat. Aparținătorii au semnat o declarație pe propria răspundere și au dus tânărul, care suferea și de alte comorbidități, acasă. După 3 zile, tânărul a decedat.

Citește și: Țara în care testele COVID pentru adulții nevaccinați nu mai sunt gratuite începând de vineri.

Autor: Gabriela Mladin

Sursa Foto: Pixabay