O statuie uriaşă a lui Buddha, descoperită după câteva mii de ani

O statuie uriaşă a lui Buddha, a fost descoperită în China, după ce timp de câteva mii de ani a rămas ascunsă sub vegetaţia din provincia Guizhou, potrivit Le Figaro.

Înăltă de peste 50 de metri, statuia a fost descoperită în urma despăduririlor efectuate în acea regiune a Chinei. Specialiştii spun că această sculptură ar putea fi cea mai mare statuie din lume care îl reprezintă pe Buddha.

Sculptura depăşeşte cu patru metri recordul actual, deţinut de ”Marele Buddha din Leshan”, în provincia Sichuan, considerată până acum cea mai mare reprezentare în stâncă a lui Buddha.

Capul statuii din provincia Guizhou, orientat spre vest, are o înălţime de 16 metri. Potrivit presei chineze, capul a fost sculptat într-un singur bloc de piatră, în timp ce bustul a fost cioplit în stânca unui pisc montan.

Conform legendelor, maestrul Hai Nang şi discipolul Hai Tung, în timpul dinastiei Tang, au decis să ridice două statui uriaşe ale lui Buddha în acelaşi munte, pentru a proteja operele în cazul producerii unor catastrofe naturale.

Ucenicul a plecat în direcţia Leshan, în timp ce maestrul a rămas la faţa locului, prea slăbit pentru o astfel de călătorie. Maestrul Hai Nang a murit înainte să îşi termine opera, care a rămas ascunsă şi nefinalizată în vegetaţia deasă din Guiyeng.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS