O ploaie torențială a inundat un oraș de lângă Atena

O ploaie torențială care a căzut în noaptea de marți spre miercuri a inundat un oraș din apropierea Atenei mai multe persoane rămânând izolate în locuințe și mașini, iar școlile fiind închise, informează miercuri Reuters.

Drumurile din Nea Peramos, localitate aflată la circa 27 de kilometri vest de Atena, s-au transformat în șuvoaie de noroi, după cum s-a putut observa în imaginile prezentate la televizor.

”Practic, întregul oraș Nea Peramos a fost inundat”, a declarat la Antenna TV primarul localității, Grigoris Stamoulis. ”Nu cred că am mai văzut vreodată aici o inundație asemănătoare”, a adăugat edilul.

Stamoulis a precizat că sunt în desfășurare operațiunile de salvare a persoanelor rămase în mașini și locuințe, însă a subliniat că, după părerea sa, nimeni nu s-a aflat în pericol imediat.

Unii dintre locuitori au fost nevoiți să se urce în balcoanele și pe acoperișurile locuințelor, a precizat postul național de televiziune.

Potrivit autorităților, au fost primite cel puțin 160 de apeluri de ajutor.

Marți, Grecia a declarat stare de urgență pe insula Symi după ce o furtună a măturat străzile, a împins mașinile în apă, a distrus locuințe și a întrerupt furnizarea alimentării cu electricitate și cu apă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS