Confidenţialitate

O piesă a trupei The Rolling Stones a fost recuperată după 50 de ani

O piesă necunoscută a celor de la The Rolling Stones a fost găsită, după cinci decenii, în sertarul lui Jeremy Nielsen, un prieten al unui inginer de sunet care a lucrat în anii 1960 la studioul unde înregistra trupa, scrie New.ro.

“No One Loves You More Than Me” datează din 1964, fiind imprimată în timpul uneia dintre primele sesiuni de înregistrări ale grupului.

Se pare că banda înregistrată a fost aruncată de trupa lui Mick Jagger la sfârşitul sesiunii de înregistrări, dar a fost recuperată patru ani mai târziu de către Jeremy Nielsen, un prieten al unui inginer de sunet care lucra în acea vreme la studio.

Nielsen, care avea 19 ani, a găsit înregistrarea în 1967, când i s-a permis să ia casetele demo, care altminteri ar fi fost incinerate. Mai apoi se pare că le-a depozitat într-o cutie, fără să le asculte şi a uitat de ele pentru aproape 50 de ani.

Abia după ce a citit autobiografia chitaristului Keith Richards, Nielsen, deja ajuns la vârsta de 67 de ani, şi-a dat seama că are înregistrări din perioada primilor ani ai trupei The Rolling Stones.

Membrii The Rolling Stones au fost interesaţi să îşi audă propriul cântec, uitat aproape 50 de ani, a declarat pentru The Telegraph o sursă apropiată formaţei: “Au fost încântaţi să afle povestea descoperirii melodiei. Sunt convins că îşi vor aminti de ea. Au amintiri foarte vii din acele timpuri, când erau la început, înainte ca melodiile lor să devină hit-uri.”

Caseta care conţine melodia are în total 17 minute şi include nouă melodii, dintre care trei sunt versiuni inedite ale unor piese consacrate ale trupei rock (două versiuni ale baladei “As Tears Go By” şi o variantă a piesei “Congratulations“), este acum scoasă la vânzare.

Cele nouă piese sunt:

  1. Diddley Daddy (2:38)
  2. Roadrunner (3:04)
  3. Bright Lights, Big City (2:24)
  4. I Want To Be Loved (2:00)
  5. Baby’s What’s Wrong (3:27)
  6. As Tears Go By (2:32)
  7. Congratulations (2:03)
  8. No One Loves You More Than Me (1:59)
  9. As Tears Go By (2:34) – altă versiune

Primele cinci melodii de pe casetă au fost înregistrate pe 11 martie 1963, în prima sesiune de înregistrare pe care a susţinut-o formaţia şi apar pe albumul din 2012, intitulat “Grrrr”. Celelalte patru piese, înregistate în 1964, nu au fost lansate niciodată, scrie publicaţia britanică Mirror.

Versurile piesei “No One Loves You More Than Me”, The Rolling Stones (1964):

“No one can love you like me

I think you’ll have to agree

You’ve [tried] to leave before

But no one seems to satisfy

I think it’s time that you realise and know

They buzz round you like flies

They haven’t got what you want

No one knows it better than me

And so I’m telling you

No one loves you more than me

So why why why why won’t you tell them?

Why why why won’t you wear them?

Why do you have to ask about another guy?

No one stays with me

I’ll give you no misery

So if you stick around

It will work out fine, you’ll see

Because I’m telling you

No one loves you more than me

No no not like me

No no not like me

No no not like me

No no not like me

No no not like me

No no not like me

No no not like me

No no”

Foto: Facebook