O pădure din Amazonia va purta numele Papei Francisc

O comunitate indigenă din Peru a decis să boteze cu numele Papei Francisc o pădure de 1.800 de hectare din Amazonia, în semn de recunoaştere a preocupării manifestate de Suveranul pontif faţă de îngrijirea şi conservarea mediului împotriva schimbărilor climatice, a informat Ministerului Mediului din Peru, într-un comunicat citat marţi de EFE.

‘Nihii Eupa Francisco’ (pădurea papei Francisc în limba etniei amahuaca) se află în comunitatea indigenă Boca Pariamanu, situată în zona împădurită din Madre de Dios, a cărei capitală, Puerto Maldonado, va fi vizitată de Papa Francisc la 19 ianuarie 2018.

Localnicii îi vor înmâna papei actul adunării prin care au convenit denumirea acestei păduri cu numele Sfântului Părinte.

Comunitatea din Boca Pariamanu are 180 de locuitori grupaţi în 20 de familii şi este singura comunitate din Madre de Dios a etnicilor amahuaca (copiii capibarei, mamifer care potrivit credinţei populare putea cânta în limba acestui popor).

Pădurea în care trăiesc aceşti indigeni este de o frumuseţe aparte şi adăposteşte numeroase specii de animale precum acvile, jaguari, tapiri, huanganas (o specie de mistreţi), maimuţe maquisapas şi specii de arbori ca mesteacăn, cedru şi esenţe rare precum mahonul şi shihuahuaco.

Pe lângă Puerto Maldonado, Papa Francisc va vizita de asemenea Lima şi oraşul din nordul ţării Trujillo, în timpul şederii sale în Peru, în perioada 18 – 21 ianuarie, şi unde va veni după ce va vizita în prealabil Chile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS