Confidenţialitate

O nouă suplimentare de paturi pentru pacienții cu COVID19 din județul Arad

Conducerea Spitalului Județean din Arad a decis să suplimenteze locurile pentru pacienții care au Covid cu alte 33 de locuri, deoarece numărul bolnavilor care ajung la spital este tot mai mare.

În urma modificării de structură la nivelul spitalului sunt disponibile 62 de locuri pe secțiile COVID-19 din strada Stephan Ludwig Roth, 10 paturi pentru copii în cadrul Compartimentului Boli Infecțioase Copii și patru paturi pentru pacientele care necesită internare în Secția Clinică Obstetrică Ginecologie.

Astăzi avem 36 de pacienți confirmați cu infecție SARS CoV-2, dintre care, trei pacienți sunt internați în Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă COVID-19 și doi minori pe Compartimentul Boli infecțioase Copii, iar 31 pe secțiile COVID-19 din strada Stephan Ludwig Roth. De asemenea dintre cei 36 de pacienți, șase sunt vaccinați“, a declarat la Europa FM Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Florina Ionescu.

Dacă va fi nevoie, spitalul județean va suplimenta numărul de locuri prin transformarea unor noi secții în zone COVID.

În urmă cu câteva săptămâni, în Arad erau zile la rând când nu era anunțat niciun nou caz în 24 de ore, însă în această perioadă apar chiar 23 de noi cazuri pe zi, iar autoritățile se așteaptă la creșteri chiar mai mari.

Să fim atenți, să nu lăsăm garda jos, Delta afectează și tinerii și copiii, a fost un deces la 43 de ani, de aceea spun că trebue să fim foarte atenți.
Conform celor mai recente raportări, joi,26 august, la nivelul Județului Arad sunt active 123 de cazuri
“, amintește Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș.