Confidenţialitate

O nouă scumpire a carburanților. Prețul unui litru de motorină standard a crescut cu 10 bani în 5 zile | AUDIO

Prețul unui litru de motorină standard ajuns acum în medie la peste 9 lei și 17 bani. Transportatorii cer Guvernului plafonarea prețului la carburanți pe modelul Ungariei.

În multe benzinării din Capitală, motorina standard a ajuns și la 9 lei și 23 bani. Benzina se apropie de 8 lei și 70 de bani.

Transportatorii cer guvernanților să plafoneze prețul carburanților. Altfel, prețurile toturor produselor vor crește foarte mult în următoarea perioadă.

Augustin Hagiu, președintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport:

„Nu am avut sub nicio formă în ultimele 3 luni în niciun moment senzația că lucurile vor regresa. Tot timpul, dacă a stagnat, din nou după câteva zile a urcat prețul și cumva evoluția a fost constantă dacă dă zilele de stagnare deoparte și măsura numărul 1 ca și urgență pe termen scurt este aceasta, măcar 3 luni de zile de plafonare, urmând a vedea care va fi evoluția în timp ulterior.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Singura măsură a Guvernului care vizează carburanții a fost acordarea unui ajutor de 50 de bani pe litru pentru transportatori:

„Este utilă dar nici măcar nu mai este în măsură să influențeze cu ceva costurile operaționale. Este utilă pentru că transportatorii primesc și nu dau, dar în parametrii ăștia nu ne putem juca cu economia românească la nesfârșit.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Transportatorii mai susțin și reducerea TVA pentru carburanți.

Sursa foto: Inquam Photo / Octav Ganea